marți, 12 mai 2009

Fotbalul in Romania

Fotbalul romanesc nu mai este ceea ce a fost. Pe stadion nu mai exista spectacolul de altadata. Cati dintre noi se mai uita cu placere la un meci din liga 1 ? Mie unul, cel putin, mi s-a scarbit de fotbalul romanesc. Nu cred ca exista meci fara scandal: arbitrii sunt acuzati de ''furt'' sau se lasa cu batai pe teren si mai ales in tribune sau pur si simplu nu ai la ce sa te uiti.

Despre arbitrii banuiti ca au favorizat una dintre echipe in schimbul unei sume de bani s-au facut in ultima perioada atat dezvaluiri cat si arestari. Era normal ca o data si o data sa se ''sparga buba''. Se stia de mult timp ca se practica astfel de indeletniciri, dar nu existau dovezi. Asa zic ''ei''! Dar cum ''hotii'' s-au furat intre ei , cel mai slab s-a dus la DNA si ''a ciripit''. Altfel nu s-ar fi aflat niciodata!

Spectacol pe teren! Dar de unde?? Cu ''vedetismele'' de la noi la ce spectacol sa te astepti? Au contracte pe sume la care un om obisnuit nici nu indrazneste sa viseze. Si cand ii vezi cum alearga ''lesinati'' pe teren te intrebi: oare o fi mancat ceva ''saracul'', ca pare cam anemic?! Numai ''talentele'' sunt de ei! Atunci cand sunt transferati in strainatate nu sunt in stare de nimic. Ba da, sa lustruiasca banca de rezerve!!
Eu cred ca fotbalul romanesc nu duce lipsa de adevarati fotbalisti, dar o data ce acestia ajung sa castige bani frumosi, incep ''sa se culce pe o ureche''. Cred ca echipele de fotbal din Romania ar trebui sa-si angajeze psihologi din strainatate. Fotbalistii romani trebuie sa aiba alta mentalitate! Ca de altfel majoritatea romanilor.

Nationala!! Oare vom mai iesi pe strada asa cum am iesit in vara anulu 1994?? Cand hagi&co ne scoteau pe strazi si ne faceau sa ne simtim mandri ca suntem romani? Poate acum cu noul antrenor se va transforma ceva in jocul nationalei. Poate nu vor mai juca aceeasi jucatori obositi care nu sunt in stare sa tina pasul cu ceilalti. Spre curiozitatea unora dintre voi tin sa precizez ca acesti jucatori sunt ai unor impresari printre care si fratii Becali.

Aici in Olanda te duci cu drag la stadion. E cu adevarat o atmosfera fotbalistica! Pe stadion poti veni fara teama cu familia (sotia si/sau copiii). Mai exista cateodata incidente dar numai la meciurile importante si nu asa grave ca in Romania. Va mai trece timp pana cand romanii vor ajunge la nivelul celor din ''vest''. Insa sa stiti ca nici in strainatate nu e totul roz! Despre subiectul acesta voi scrie cu alta ocazie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu