vineri, 24 octombrie 2014

Botezul ,,la romanii din Olanda''

Ceea ce va voi povesti este 100% adevarat si trait pe propria piele. Daca vreti sa nu patiti la fel, cititi cu mare atentie si nu procedati ca subsemnatul.

In iunie anul acesta a avut loc botezul fetitei, ocazie UNICA de a invita rudele apropiate, adica cele de gradul I, ca restul ori nu aveau bani de avion ori nu aveau bani de hotel.  In total au venit aproximativ 10 persoane. La prima vedere nu pare mult. Asa ne gandeam si noi cand am facut planurile de botez. Dar ......ce nu am luat in calcul.....Faptul ca timp de cateva zile, in fiecare zi voi fi bucatar si ospatar pentru 10 persoane. In fine asta nu a fost mare problema.

Problema era atunci cand intrau in bucatarie. Vroiau sa ajute dar mai mult ma incurcau, mai bine zis nu stiau locul fiecarei tigai, pahar sau furculita,,,,si atunci trebuia sa le reasez. Mie imi place ca toate lucrurile din bucatarie sa fie ordonate si la locul lor. Stiti ca e o vorba ....fiecare are pasarica lui. Eu sincer....cred ca am mai multe.

Cea care a fost cea mai ,,traumatizata'' a fost fetita. Ori trecea prin bratele tuturor ca mingea de rugby, ori se facea cerc in jurul ei si fiecare incerca sa se strambe, sa cante, sa chiuie sau sa zdrangane zdranganitori pentru a-i atrage atentia. Eu ca tata protector o mai salvam, o luam in brate si fugeam mai ceva ca aia de la 400 m stafeta. Dar imediat se facea coada dupa mine, nu scapam asa usor. Sa nu ma intelegeti gresit. Rudele vroiau doar sa-i acorde atentie, dar cateodata era prea mult. Drept urmare, dupa botez, fetita s-a constipat si a trebuit sa folosim supozitoare cu glicerina pentru a o ajuta sa faca treaba mare. Abia acum si-a mai revenit.

Ziua botezului a fost cea mai tensionata. Fiecare venea cu parerea lui, ca la noi asa se face, ca nu e bine sa faci aia, dar de ce nu ai facut asa.....si multe altele. In biserica a fost mai linistit...ne-a vorbit preotul pana cand unii dintre patrunsi fiind de ce spunea preotul au fost cat pe ce sa plece cu porcii la jir. Punctul culminant a fost cand a bagat-o pe fetita in cazanul cu apa ca sa o boteze. Vazand preotul ca noi eram pregatiti cu aparatele foto, ca niste adevarati paparazzi, sa facem poze, ne spune: ,,Daca vreti poze bune veniti pe partea cealalta a cazanului.'' Si imediat trupa de paparazzi s-a deplasat pentru a ocupa un loc cat mai bun de pozat.

Petrecerea de dupa am ales sa o facem acasa. MARE GRESEALA!!! S-a lasat cu fum de la gratar, cearta cu soacra, discutii aprinse intre socrii si.....dezamagire. Unele persoane la care nu ma asteptam m-au dezamagit. In fine, per ansamblu a iesit bine, ca doar fiecaruia dintre noi ii mai lipseste cate o tigla de pe casa sau ii mai scartaie cate un surub. Mai nasol e ca nici unul nu recunoaste.

La anul cand ii vom lua motul nu mai facem asa. Doar cu nasii un pic acasa si petrecerea la restaurant. Insa pana la anul mai este, asa ca .....nu se stie. Un lucru insa stiu sigur: le fac program de vizita a fetitei si a Olandei!!!!

Iar petrecerea in nici un caz nu va mai fi acasa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu